0 Produs
Comandă
 x 
Coş gol

MDRU

 

Alege bicicleta

Model

Brand

Size

Price

Noutăți

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Prev Next
Momentum iNeed Street - радость движения!

Momentum iNeed Street - радость движения!

Этот велосипед объединяет в себе классический внешний вид с современной функциональностью - идеальный способ удивить г...

Read more
Встречайте электровелосипед Giant Ease E+ по специальной цене - 26 500 леев!

Встречайте электровелосипед Giant Ease E+ по специ…

Отличная модель городского велосипеда с открытой рамой, мотором-втулкой переднего колеса Giant's SyncDrive, переключат...

Read more
Reduceri de vara!

Reduceri de vara!

Reduceri de vara de la 30% la toată gama de role! Летние скидки от 30% на всю коллекцию роликовых  коньков!       ...

Read more
День защиты детей

День защиты детей

2018-06-01 Друзья, поздравляем вас с началом лета и Международным Днём защиты детей! Пусть ваше лето будет добрым и ...

Read more

Achitare

Reţele sociale

   
   
   

Regulile de bază în alimentația unui ciclist

Nigel Mitchell, nutriționistul ce a colaborat cu Bradley Wiggins o lungă perioadă de timp, spune că dieta unui ciclist ar trebui să fie adaptată intensității efortului pe care acesta îl depune, dar și perioadei de timp în care organismul este solicitat.

”Pentru că Bradley este un tip înalt, trebuie să ne asigurăm că nu îl supraîncărcăm. Încercăm să îi oferim un amestec  cât mai bun de carbohidrați, macronutrienți precum proteinele și un mix potrivit de aminoacizi pentru a ajuta musculatura să se recupereze cât mai bine”, spunea Mitchell în urmă cu câțiva ani, atunci când Wiggins era pretendent la victorie în Turul Franței.

 

Hidratarea

O deshidratare severă poate provoca probleme serioase oricărei persoane. Pentru o hidratare corectă în timpul antrenamentelor sau curselor, folosește băuturi special concepute pentru sportivi, ce conțin sodiu, dar și alți nutrienți ce sunt eliminați prin transpirație. Aceștia ajută lichidele să ajungă mai ușor în spațiile interstițiale. Este foarte important să bei puțin, dar des. Dacă aștepți să îți fie sete, este deja prea târziu.

Alimentația dinaintea cursei

Cheia micului dejun este reprezentată de menținerea unui nivel adecvat al glucozei din sânge și de folosirea la această masă a unor alimente ce eliberează progresiv nutrienții energetici. Terciul de ovăz este un bun exemplu. Prin menținerea glicemiei sub control vei conserva mai bine rezervele de glicogen din musculatură.

Cantitatea de proteine din dietă

Proteinele sunt de multe ori ignorate de către cicliști, aceștia oferind o mai mare importanță cantității de carbohidrați din alimentație, însă proteinele au și ele un rol însemnat în dieta unui sportiv prin aminoacizii în care se descompun. 400-800ml de lapte pe zi sunt o bună sursă de proteine și de minerale precum calciul.

În timpul cursei/antrenamentului

Alimentația din timpul unei curse lungi este un aspect la fel de important. Majoritatea rutierilor preferă mâncare solidă în prima parte a curselor și gelurile pe final, atunci când ritmul crește semnificativ.

Recuperarea

După o cursă sau un antrenament mai dur, este fundamental să oferi organismului condiții cât mai bune pentru a se recupera cât mai repede. Orice băutură din comerț destinată recuperării după efort va fi absorbită repede, însă și un shake făcut în casă poate fi la fel de eficient. Pentru un ciclist ce se află într-o perioadă de pregătire intensă, zilele de pauză sunt esențiale, iar alimentația din aceste zile trebuie să fie și ea în raport cu cerințele organsimului.

Regularitatea meselor

Trei mese principale pe zi, cu mici gustări între ele, ar trebui să fie regula de bază în conduita alimentară a oricărei persoane. ”Dacă te îngrași, înseamnă că te supraalimentezi sau că nu ai un comportament alimentar corect . Câteva kilograme în plus nu înseamnă automat că mănânci prea mult sau că nu mănânci ce trebuie, ci că s-ar putea să te alimentezi la ore nepotrivite. Dacă nu mănânci nimic înainte de antrenament și nici în timpul acestuia, dar recuperezi după, atunci sigur te vei îngrășa”, spune Mitchell.

(c) 2002-2018 DAAC-Hermes - официальный импортер Использование материалов www.daac-velo.md, допускается при наличии гиперссылки на www.daac-velo.md

Адрес магазина:Кишинэу, бул.Москова 9/1
Телефон:+373 22 43 07 02